РЕГИСТРАЦИЯ | КОНТАКТИ | ЗА РЕКЛАМА  
Име: Парола: Забравена парола
статии цветя рецепти галерия Каталог
 Нова тема  |  Всички теми  |  Към тема  |  Търсене   << По-нова тема |  |  | По-стара тема >> 
 Re: moka
Автор: vvvvv 
Дата:   15-06-10 19:35

Гале, по-скоро ми се струва, че петната са от слънце, ако е държана на слънчево място, а пък изсъхналите пъпки може да са от прекалено топъл и сух въздух.
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: moka 
Дата:   15-06-10 22:31

Влади, наистина може да е от слънцето-поради мое нехайство[smilie8] нямам плътна завеса в хола и цял следобяд слънцето пържи цветята ,но още утре ще се погрижа за тях и ще ги засенча!Интересно ми е, че стана така само на глоксито-сенполиите ми (бебоци и възрастни) също се пържат на прякото слънце, но растат като луди, а тях и редовно си ги къпя без да искам по листенцата, но като са казали ,че така им е добре, и си растат и си дивеят...[smilie8]
Шине, моята азалия си я купих март, след като прецъфтя я орязах едно хуууубаво и пресадих в малко по-голяма саксийка, но изцяло в иглолистна почва с борови иглички и изобщо не съм и пипала корените-четох, че и харесва коренчетата да са и сбити и да са натясно. Засега, пу-пу, да кажем, че е добре, поливам през ден-два, но само в чинийката,къпя я редовно и се надявам да не загине[smilie24] .Ти не отписвай твоята азалия-по принцип те се водят листопадни ,т. е. нормално е да останат без листа, но после пак да се облистят.За да провериш дали е жива- счупи някоя клонка, която, да кажем, стърчи-ако е зелено и сочно вътре, значи просто е решила да поспи малко, но ще се събуди.Но ако е кафяво-май не е добър знак.Дано да е заспала и зимата да се похвалиш пак с цвят[smilie24] !

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: elia78 
Дата:   20-06-10 12:07

Здравейте![smile] [smile] [smile]
Аз отглеждам цветя от няколко години и ми е направило впечатление,че има цветя,които не ги нападат гадинки/например акари/ и цветя,при които въпреки постоянното оглеждане/и при нужда пръскане с препарати/ все се намира по някоя гад[smilie9] [smilie9] [smilie9]
Скоро установих,че дифенбахията е пълна с акари,а бегониите,пеперомиите и аглоанемите,които са стояли до нея дни наред преди да забележа проблема нямат и помен от акар.Калатеите ми също все бъкат от гадини,а на традесканции,плектрантус,фитония и гузмания/намиращи се в непосредствена близост до калатеите/им няма нищо.[smilie10] [smilie10] [smilie10]
Ако на някой му е направило впечатление нещо подобно,ще бъда безкрайно благодарна да сподели мнението си.Публикацията е редактирана (20-06-10 12:07)
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: moka 
Дата:   21-06-10 12:51

Здравей Ели!
Аз също съм забелязала някои цветенца, които често ги нападат вредители-щитовидната въшка много обича шефлерите, пилеята (обикновената) и ирезинето[smilie10] .Около тях се намираха сингониум, циперус, дифенбахия и традесканции, но въшките бяха нападнали точно тези цветя, а другите и до ден днешен нямат и помен за въшки[smilie11] [smilie23] [smilie10] ...
Но имам друг проблем-цветната ми кала (жълтата), е нападната от насекомо, ако мога така да се изразя, което явно гризе грудката и прилича на стоножка-дълго тяло и много крака[smilie8] [smilie10] [smilie23] [smilie11] ...Днес го видях как си обикаля нагоре-надолу, а самата кала ми залиня непосредствено след цъфтежа.Помислих си, че иска малко почивка, даже спрях да я поливам, за да заспи- в момента даже няма листа, но сега май разбирам, че съм грешала-явно това членестоного я гризе и затова линее[smilie10] .Странното е, че почвата, в която посадих зимата грудката, не е горска или градинска, а обеззаразена почва от цветарски магазин, по точно торфена смес (уж за по-хранителна[smilie23] [smilie8] )... Днес ще извада грудките и ще убия насекомото, дано да няма големи поражения.Някой сблъсквал ли се е досега с такъв проблем[smilie8] ?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: elia78 
Дата:   21-06-10 14:00

Здравей,Гале!
Благодаря ти за споделения опит и мнение.
Аз четох,четох[smilie8] [smilie8] и накрая реших,че започвам да боря гадовете с БИ-58.Консултирах се с някои съфорумки,четох мнения на хора,които са го ползвали и се надявам и аз да успея.
Относно калата не мога да ти помогна,защото нямам опит с това цвете и идея си нямам какво може да я яде.Но,по отношение на почвата хич не им вярвам на тези в магазините.Преди 2-3 седмици изхвърлих 15л. почва,защото си беше с червеите и другите гадинки вътре.......виждаха се през плика как си пълзят на воля.[smilie10] [smilie10] [smilie10] Затова като садя някое цвете много внимателно оглеждам,ако има по-голяма гад да я унищожа на време.
Желая ти успех и дано калата се съвземе!
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Dessyta 
Дата:   21-06-10 14:24

Привет момичета.
Аз съм установила същота-някои от цветята ги нападат гадинки,а други които са до тях-не.При мен ирезинето и шефлерата са най атакуваните цветя...докато ги оправя и пак са се появили гадините.Аз ги пръскам с моспилан-пакетче,което се разтваря в 4л.вода и за сега измират....Пръсках и с БИ-58,но не знам как да дозирам в съотношение вода-препарат и явно сложих малко от препарата и нямаше ефект....А отностно купената почва-аз купувах една която ми завъди даста мушички от които едвам се отървах....сега последно купих на друга фирма и мисля,че е по-добра....но ще видя,май е рано още да я хваля...[smilie8] [smilie8] [smilie8]
Отговори на това съобщение
 Re: ВСИЧКО ЗА НАШИТЕ ЦВЕТЯ :)))
Автор: sevdalina_hadjieva 
Дата:   23-06-10 09:39

здравей мила ,много бих искала
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Джижи 
Дата:   27-06-10 13:35

Имам фиксия ,обаче и смених мястото,когато я купих стоя няколко дни в остъклението ,но там и беше много топло.
Преместих я в стаята и взеха да и падат цветовете и пъпките.Ще се оправи ли?
Пръскам я за белокрилка но днес забелязах,че има я напръсках против въшки.
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: nataliya 
Дата:   27-06-10 22:19

ше се оправи,сложи я на шарена сянка и се грижи за нея според указанията,по късно ше се появят нови пъпки,може и по късно но пак ще цъфне.какъв цвят ?
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Джижи 
Дата:   29-06-10 11:48

Бяла и червена,но не кичеста става въпрос за фуксията.Вътре е бяло, а от вън червено! написа:

>
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: nadira 
Дата:   29-06-10 19:48

Здравейте!Моля за съвет.Имам голяма юка може би има 2 метра висока.Някъде бях чела ,че може да се среже и срязаното стъбло отново да се засъди, но не съм сигурна.Страх ме е да не я унищожа така.Ако някой знае нещо по въпроса,ще му бъда много благодарна!
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: кунди 
Дата:   29-06-10 19:51

Режи докъдето решиш. Отрязаната юка засади директно в земята и тя сама ще се вкорени за около месец. По възможност осигури по-сенчесто и хладно местенце. Успех![smilie24]
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: nadira 
Дата:   29-06-10 20:04

Много ,много ти благодаря!!Още утре ще го направя!Бъди жива и здрава!
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: moka 
Дата:   01-07-10 21:23

Привет, цветенца!Днес бях в Кауфланд-пуснали са супер готини кактусчета и сукулентни растения, някои от които за пръв път виждам, по 1,99 саксийката[smilie10] [smile] ,както и малки еуфорбийки милии (Исусов венец) и каланхоета, също по 1,99[smilie24] !Ако не бях със съпруга щях да си купя боцковци[smilie8] [smilie22] [smilie24] [smilie18] !

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: snejanadonkova 
Дата:   01-07-10 22:27

Галче,мерси за инфото!!!Утре имам път до града и ще мина до Кауфланд да видя какво има...Дано не съм закъсняла!!!
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: moka 
Дата:   01-07-10 23:10

Снежи, дано ги хванеш[smilie24] !Поне в добричкия Кауфланд беше пълно с боцковци-никакъв интерес не проявяваха клиентите към тях[smilie8] [smilie11] .Много са готинки и сладурски-някои даже напъпили и цъфнали[smile] .

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: snejanadonkova 
Дата:   02-07-10 00:20

И аз мисля,че няма да намеря нещо,което нямам,но ако е с пъпки,бих го взела,макар да ми се повтаря,само и само, за да се насладя на прекрасните му цветве,макар и за кратко....
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Dessyta 
Дата:   02-07-10 01:18

Привет ,момичета.Снежи,радвам се че отново си активна във форума....[smilie11]
В Кауфланд Бургас бяха по 0.99лв.вчера,но и аз не проявих интерес към тях,а към други-цъфтящи....купих си три цвята слънчева бегония и мини-розичката,нооо,май боцковци нямаше.[smilie11][smilie11] [smilie11]Публикацията е редактирана (02-07-10 01:48)
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: moka 
Дата:   02-07-10 10:19

И при нас имаше бегонии, мисля че от тези елатиор, много готинки, и мини розички, но и цяло щандче на 3 етажа с кактусчета[smilie24] !Ние бяхме пообяд в Кауфланда, може после да са ги намалили-супер-99 стотинки си е направо без пари[smile] !
Да ви кажа-днес влизам в хола и ме лъха невъобразима миризма на мърша-нещо между развалена риба и мърша, леле, викам си, какво е това чудо[smilie8] [smilie22] [smilie11] ?После виждам страпелията и зацепих, че вони от нея[smilie10] ...Преместих я точно под отворения прозорец, защото в тези жеги и тази миризма е някакъв кошмар[smilie8] . Но за красотата и ще я изтърпя, хихихихих[smilie19] .Само се чуда съпругът ми как ще реагира, хихихихих[smilie18] [smilie22] [smilie9] [smilie18] !!!

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: katerinka74 
Дата:   03-07-10 00:10

Деситка,още утре ще отида до кауфланд да си взема някоя красотичка.Между другото на 20.07 имам Р.Д. и мама ще ми подарява цикас.Толкова се радвам.отдавна си мечтая да я имам тая красота.Само дето се притеснявам дали ще се спражя с отглеждането и.Пишете нещо ако знаете.благодаря предварително!!!
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: moka 
Дата:   08-07-10 10:20

Привет, цветари и цветарки!
Уф, писна ми-имам щипалки по цветята[smilie22] [smilie10] [smilie9] !!!!!!!!!!!!!!!Вчера една се беше мушнала в цветчето на глоксинията ми, явно пийваше нектар от нея -е, унищожих я!Тази сутрин случайно си гледам тамаята-и познайте-пак щипалка-беше се мушнала в едното "джобче" над листенце и пак нещо правеше-гризеше май[smilie10] [smilie22] !Сега обстойно огледах и другите китки-цялата ми кала има нещо като петна от мухи по долната страна на листата-явно са яйца от щипалки-писна миииии[smilie22] ....Незнам какво да правя-заради детето не мога да пръскам с инсектициди, нямам тераса, на междустълбищното ще ми ги откраднат-писна миииии!!!!
Исках просто да се оплача-да ми олекне-пък ако някои знае домашен метод, може да сподели[smilie2] [smilie2] [smilie2] ....

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: iana-k 
Дата:   08-07-10 12:28

Можеш да пробваш да ги изчистиш по механичен начин и да измиеш със сапунена вода и спирт.
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: kia 
Дата:   08-07-10 17:01

moka рпрепоръчвам ти едно изпитано средство-препарат за почистване на стъкла[smilie25]-на 100% трепе гадинителОткрих го в изблик на безсилие пред листните въшки но има резон-съдържа и сапун и спирт
Извинявайте за липсата на препинателни знаци но нещо ми се губят[smilie2]
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: moka 
Дата:   08-07-10 19:21

Благодаря ви[smilie24] , Яна и Киа, първо с гъбка обтрих листата на калата отгоре и долу със сапун и вода и спирт, като засъхна на листата, напръсках яко със препарат за прозорци.Азалията също ми е нападната, и спатифилума[smilie10] [smilie10] [smilie10] !!!!!!!!!!!!!Ще пиша след няколко дни дали се преборих с гадинките[smilie2] [smilie8] ...

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: kia 
Дата:   08-07-10 19:46

moka не забравяй да измиеш цветята с чиста вода след 15-20 минути
Отговори на това съобщение
 Всички форуми  |  Всички теми  |  Дървовиден изглед   << По-нова тема |  |  | По-стара тема >> 


 първа  назад  1  2 ..  10 ..  19  [20]  21 ..  30  31     всички  напред  последна
За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на източника е незаконно.
Copyright © 2024 www.zadoma.com. Всички права запазени.

Станете почитател на ЗаДома във Facebook